Kompresszor, áramfejlesztő aggregátor – Ganzair Kft.

A Ganzair Kompresszortechnika Kft. a korábbi Ganz-gyárak hagyományainak egyik folytatójaként sűrített levegő és gázok előállítására, kezelésére szolgáló gépekre (kompresszor) és berendezésekre, valamint áramfejlesztő berendezésekre (aggregátor) szakosodott.

Speciális, feladatra szabott berendezéseket is tervezünk és szállítunk. Például olajipari rendszerek műszerlevegő-ellátó egységeit, kompresszorok távfelügyeletét ellátó, számítógépes technológiára alapozott vezérlőrendszereket, vagy akár 80%-os energiamegtakarítást lehetővé tevő energiavisszanyerő rendszereket. Külön megemlítjük a járművek fékkompresszorait, amelyekből több százat szállítottunk és szállítunk ma is a hazai és külföldi piacra trolibuszokhoz, vonatokhoz, metrószerelvényekhez.

A Ganz Air Kft. telephelye Bács-Kiskun Megyében, Kiskunhalason található. Termékeink között első helyen említendők az ipar infrastruktúrájához tartozó kompresszorok és a kapcsolódó utókezelő berendezések – szárítók, szűrők, légtartályok, hálózati elemek -, amelyekkel akár steril levegőminőség előállítására is képesek vagyunk.

A sűrített levegő előállító berendezések (kompresszor) – többféle kivitelben kaphatóak. Az általunk gyártott típusok: csavarkompresszor, rotációs kompresszor, dugattyús kompresszor, turbókompresszor, valamint gázkompresszor. Bármilyen projekthez tudunk a legmagasabb követelményeknek megfelelő komplett rendszert építeni. Nemcsak normál és magas nyomású (4-13 bar és 35-700 bar) kompresszorokat és kiegészítő berendezéseiket, de a víztisztításban, vegyipari technológiákban, pneumatikus por- és granulátumszállításban alkalmazott alacsony nyomású fúvókat is szállítunk. Az utóbbi időben vákuumgépekkel és energiamegtakarító hálózati elemekkel is bővítettük kínálatunkat.

Ma az iparban leggyakrabban alkalmazott kompresszortípus a csavarkompresszor. A sűrítő egység lelke két egymásnak szembe forgó speciális csavar (rotor). A sűrítés során keletkező hőt a sűrítőblokkba fecskendezett olaj szállítja el. A kompresszor meghajtása rendszerint ékszíjon keresztül történik. A csavarkompresszor hűtése történhet levegővel vagy hűtővízzel. Korszerű kompresszorok inverteres hajtással is rendelhetőek. Az általunk gyártott csavarkompresszorok különböző szériákban kaphatók: MK, EKO, KS, valamint ES csavarkompresszor széria.

Az amerikai Cooper Energy Services Inc. gázkompresszor gyártó hazai képviseletét a GANZAIR Kft. látja el, ezek a termékek elsősorban olaj- és gázipari felhasználásokra készülnek. Cégünk felkészült a gázkompresszorok tervezésére, telepítésére, karbantartására és javítására. Felhasználási terület: gáz visszainjektálás, gáz elosztás, gáz feldolgozás, nyomásfokozás, gáz szállítás, tárolás, propán, etilén.

Az áramfejlesztő aggregátor mindenhol fontos lehet, ahol az áramszolgáltatói hálózat kiesése esetén kellemetlenségek, károk, vagy gazdasági veszteségek keletkezhetnek. Kórházak energiaellátásában életmentő szerep jut a megbízható tartalék áramforrásnak.
Hasznos lehet az aggregátor – a kiépített villamos energia hálózat hiányában – bányászati, útépítő, kútfúró, vagy hangtechnikai berendezések árammal történő ellátásánál. Megrendelőinket a legteljesebb körű kiszolgálásban részesítjük.