Online szerepjáték – Lanawin.hu

Mi is az a szerepjáték?? Kérdeztem egyszer magamtól. Bizony erre szinte lehetetlen választ találni, lehetséges, hogy azért, mert a hagyományos szerepjátékok mellett egyre inkább teret szorítanak maguknak a számítógépes, és
online szerepjátékok. Egyre kevesebb hagyományosan szerepjátszó szerepjátékossal futhatunk össze, míg a PC-s szerepjátékok egyre híresebbek.

Azért megpróbálkoznék egy leírással: A szerepjáték (angol neve: role-playing game; RPG) egy olyan táblajáték/társasjáték, amelyben a játékosok szóban vagy írásban hoznak létre egy elképzelt fantáziavilágot. Ebben a fantasy világban egy általuk kitalált sztori a cselekmény. A játékosok ennek a maguknak kitalált világnak egy-egy szereplőjét, a saját karakterüket személyesítik meg. Az egész játék történetének alapját a mesélő határozza meg és irányítja, aki a szabályok alapján a szerepjátékosok nézeteltéréseit is moderálja. A kalandmester nem egy karakter aki a játékban játszik, hanem egy kiegészítő
szereplő, ki más mellékszereplőket is irányítva vezeti
és szövi a játék fonalát.

Magától érthetődően a fenti bemutató az asztali
szerepjátékokra és a fórumos szerepjáték -ra vonatkozik. Az online szerepjáték egy picit máshogy működik. Itt a kalandmestert és a közösen létrehozott fantázia játékvilágot az online szerepjáték motorja, és scriptje generálja. Vannak akik ezt a fajta szerepjátékot inkább előnyösnek tartják, mert minden lépésed azonnal megtörténik, nincsenek várakozási idők. Ezekről további felvilágosítást kaphatsz a hozzájuk tartozó aloldalon (online szerepjátékok).

A fórumos szerepjáték megint egy másik történet. Eme online játékoknál ugyan van mesélő, továbbá a játékban rejlő lehetőség is valamilyen értelemben meglehetősen tág, ám, mivel nem egy-egy estére összeülő csapat, ezért a fórumos szerepjátéknak is kereteket kell szabni, és emiatt máshogy működik, mint a többi. Természetesen eme dologról további felvilágosítást kaphatsz, ha az frpg oldal linkjére kattintasz.

Ezen rövid bemutató után kérlek, hogy jobban nézz körül a weboldalon, és érezd jól magad! Játsz Te is ingyen egy minőségi online fórumos szerepjátékkal! Kellemes böngészést, és nézelődést! Köszöntelek az online szerepjátékok birodalmában!
Online szerepjáték – Lanawin.hu