Ganoderma a ganoterápia fontos hatóanyaga.

A legtöbb betegség előidézője a test elsavasodása, működésének felborult egyensúlya a méreganyagok felhalmozódásának következtében vagyis a savasodás!
A Ganoderma segít a méreganyagok eltávolításában azért, hogy testünk a saját természetes immunrendszerével hatásosan gyógyítani tudjon. A vért megtisztítja, a méreganyagokat eltávolítja, ösztönzi a vesét, megvédi a májat, megerősíti a szívet és megtisztítja a vastagbelet.
Az utóbbi 50 évben sok országban végeztek kutatásokat a Ganoderma gyógyhatású értékei felfedezésének érdekében. 2004-ben,Dr. Teow Sun Soo kutatásai a MARA Technológiai Intézetben, Malajziában, ezeket az eredményeket hozták: A Ganoderma hatékony lehet a következő betegségek kezelésében: migrénes fejfájás, reuma és ízületi gyulladások fájdalmai, köszvény, magas és alacsony vérnyomás, asztma, cukorbetegség, allergiák, bőrallergiák, aranyér, székrekedés, álmatlanság, vesével kapcsolatos betegségek, menstruációs rendellenességek és fájdalmak, szívbajok, Hepatitis A, B és C, epilepszia, gyomorfekély, koleszterinszint kiegyensúlyozása és a rákos daganatok visszafejlesztése. Segítségével elmúlhat a reflux, a gyomorégés, csökkenhet a vérnyomás! A ganoderma az egyik legerősebb lúgosító növény! És fontos a lúgósítás a betegségek megelözésében, a vér besűrűsödésének, “ragadóssá” válásának megakadályozásában! Ha a páciens kemoterápiával együtt alkalmazza a Ganodermát, akkor megakadályozza a mellékhatásokat, pl. hajhullás, hányás, étvágytalanság stb.)
Ganoderma a ganoterápia fontos hatóanyaga.