Metrolong KFC. – Kalibráló Laboratórium

Hosszmérőeszközök kalibrálása

Ez a szó egy olyan mérési tevékenységet takar amikor a mérőeszközök kerülnek a mérés, a vizsgálat tárgyává. Azért hogy megnyugtatóan tudjunk mérni, ismernünk kell ugyanis mérőeszközeink mérőképességét. Ebben segít ez a szolgáltatás, hisz dokumentáltan bemutatja a mérőeszköz hibáit.

A felhasználó egy bizonyítványt kap a mérőeszközéről, ennek birtokában aztán könnyen el tudja dönteni milyen mérési feladatokat lehet végezni vele, illetve neki kell eldönteni azt is mikor kalibráltatja újra. A tanúsított minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezők közül kerülnek ki megrendelőink, hisz ez a szolgáltatás szorosan illeszkedik a rendszerükbe. Arról hogy kalibrálási szolgáltatásaink színvonala megfelelő , a Nemzeti Akkreditáló Testület okirata tanúskodik.

Hitelesítés

Hitelesítés: A MKEH végzi. A mérésügyi törvényhez kapcsolódóan kormányrendeletben szabályozták, mely mérőeszközöket kell hitelesíteni. (gumiabroncs nyomásmérő, testmagasságmérő, kereskedelmi mérőeszközök…)

Ennek során a mérőeszköz először egy típusvizsgálaton esik át, amikor meghatározzák azt a megengedhető hibát amivel a mérőeszköz használható. Az elvégzett mérések alapján ha ebbe a tartományban még belefér a mérőeszköz hibája akkor megkapja a hiteles címkét. A mérési eredményeket nem közlik a megrendelővel. Hatóságilag elő van írva a hitelesítési időköz.

Mérőeszköz felügyelet

Egyedi szerződés alapján partnereink igényeihez alkalmazkodva a kalibráláson túl teljeskörűbb szolgáltatást nyújtva, mérőeszközeik nyilvántartását, szállítását, minősítését, javíttatását, pótlását is megoldjuk.

Mérőeszközök kalibráltatása, hitelesíttetése

A teljeskörű szolgáltatás érdekében ügyfeleink kényelmét szolgálva akkreditált kalibrálási tevékenységünkön túl segítséget nyújtunk bármely mérőeszköz kalibráltatásában. Partnereink ezzel időt, utánajárást és pénzt takaríthatnak meg.

A szakmai és a jogszabályi előírásoknak megfelelően – rövid határidőn belül – lebonyolítjuk ügyfeleink mérőeszközeinek hitelesíttetését is.
Metrolong KFC. – Kalibráló Laboratórium