Opel Márkakereskedés és Márkaszerviz

A Schiller név az évek alatt egybeforrt az Opel márkával. Még ma is 10 emberbol 9 fújja – kortól és nemtol függetlenül – a régi szlogent: “Schiller Opel a szerviz szuper!”.

Schiller Péter és fia, Schiller Gábor a XIII. kerületben a Dráva utcában az 1980-as években létrehozott autószervizben fektette le a hazai autókereskedelemben egyedülálló sikertörténet alapjait. A szerviz működése során kialakuló és fokozatosan bővülő ügyfélkör, valamint a gazdasági élet változása szükségessé tették a tevékenység szélesítését, és egyben a specializálódást egy bizonyos típusra. Ehhez már megvolt a bevezetett telephely és a jól felkészített szakembergárda, de szükség volt egy partnerre is.

Az Opel már akkor is az egyik legmegbízhatóbb márka volt, melyről azt is tudni lehetett, hogy nagy beruházásokkal kíván megjelenni Magyarországon. Schiller Péter ezért tárgyalásokat kezdett az Opel Hungary Kft.-vel, melynek eredményeként 1991. áprilisában megkötötték a márkakereskedői szerződést. Ekkor kezdődött meg szintén a XIII. kerületben a Föveny utcai beruházás – immár saját tulajdonú telken egy Opel márkaszerviz és kereskedés létrehozására – ahol 1991 novemberétől kezdődően folyt a márkakereskedői tevékenység. Ennek eredményes működése tette lehetővé az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálására alkalmas Váci úti bemutatóterem és irodaház felépítését, melyet 1994. júniusában vehettek birtokba az ügyfelek és a cég dolgozói.
Opel Márkakereskedés és Márkaszerviz