Németországi cégalapitás,GmbH,GbR,német rendszám,könyvelés,Német biztositások

Cégalapítás

Vállaljuk német székhelyű gazdasági társaságok (GmbH, UG, KG) alapításának, módosításának teljes körű ügyintézését. A cégalapítást teljes egészében megszervezzük. Elegendő, ha egyetlen egyszer elutazik, amikor is aláírja a cégalapításhoz szükséges dokumentumokat.
Cégalapítás Németországban : A cégalapitását úgy szervezzük meg, hogy Önnek mindössze egy napot kell Németországban töltenie a cégalapítás végett, amikor is minden szükséges dokumentumot aláír.

Polgári Jogi Társaság – GbR

Vállalkozók, legyenek azok egyéni vállalkozók vagy tőkés társaságok, átmenetileg egyesülhetnek előre meghatározott, közös projektek lebonyolítása, pl. tenderkiírás elnyerése érdekében. A projekt nagysága szerint megkülönböztetheti a projektközösség, a munkaközösség és a konzorciumi ügylet. Mindhárom esetben ugyanaz a társasági forma, egy polgári jogi társaság (Gesellschaft bürgerlichen Rechts, GbR) jön létre. A polgári jogi társaságra egyéni, hogy minden tagja teljes felelősséggel tartozik, a tagok egyenként is képviselhetik a társaságot és vezethetik a projektet. A német jog szerint a társaság jogilag felelősségre vonható és egyben maga is érvényesíthet jogkövetelést. A polgári jogi társaság Németországban egy elterjedt társasági forma.

A német Betéti Társaság – Kommanditgesellschaft – és alapítása

A német betéti társaság alapítása és szerkezete többnyire megegyezik a magyar betéti társaságéval. Eltérően a magyar jogtól azok a német betéti társaságok, amelyek beltagja egyben korlátolt felelősségű társaság, Németországban a „GmbH & Co.“ kötelező megjelölést is viselik. A német betéti társaság alapítása közjegyzői szerződéskötés nélkül történik. Létrehozásához elegendő a betétesek és a beltag közötti írásbeli megállapodás. A betéti társaság alapítói közül legalább egy – a beltag – teljes vagyonával, korlátlan felelősséggel tartozik, a többi betétes csak a bevitt vagyon mértékéig vállal felelősséget.

A német Kft – GmbH – és az alapítása

A GmbH törzstőkéjének minimális összege 25.000,- €. Amennyiben legalább két társasági tag alapítja a GmbH, a cégjegyzékbe való bejegyzés már megtörténhet a törzstőke csak felének (12.500,- €) befizetése esetén is. Az úgynevezett előtársaság, mint jogi személy már létrejön a társasági szerződés közjegyzői okiratba foglalásával, tevékenykedhet, számlát kibocsáthat, azonban a felelősség korlátozása csak a cégjegyzékbe való bejegyzéssel lép életbe, akkor viszont visszahat az alapítás időpontjáig. Közösségi adószám megadása Adószámot a német székhely szerint illetékes adóhatóság, a (Finanzamt), csak a cégbírósági bejegyzést követően adja meg. A GmbH alapítása három lépésben zajlik le: A társasági szerződés közjegyzői okiratba foglalása után a törzstőke összegének befizetésén túl a cégbírósági cégjegyzékbe történő bejegyzéssel végződik.

Németországi cégalapitás,GmbH,GbR,német rendszám,könyvelés,Német biztositások