Fény & Stílus

Lámpák a világítás szakértőjétől.

Igény szerint a lámpák nagyobbíthatóak, hosszabbíthatóak.

Sárgaréz fémrészük 4 színben rendelhetõ (arany, antik, ezüst és króm), a csillárok üvegburái cserélhetõek, melyben tapasztalt kollégáink örömmel segítenek.

Fényforrás: Energia takarékos és hagyományos izzó.

Az Ön lámpája így készül:

Miután rendelését fogadtuk, az Ön igényei szerinti pontosításokkal, mint hosszúság, szélesség, szín stb., üzemünkben kollégáink hozzálátnak a lámpa alapanyagainak előkészítéséhez. Ha a lámpa öntött alkatrészeket is tartalmaz, akkor azt öntödénkben kézzel aprólékosan beformázzák, majd folyékony, több mint 1000 celsius fokos rézzel kiöntik. Miután kész az öntés a nyers durva felületet megköszörülik, az éles sorjákat a belső felületekről lemarják, majd kézi finom reszelőkkel egyenletesre alakítják. Ezt követően fémcsiszoló részlegünk a külső felületeket simára csiszolja, majd továbbadja esztergályosainknak, lakatosainknak a menetelési, hajlítási, méretezési és ipari ezüsttel történő forrasztási műveletek elvégzésére. Immár a félkész termék visszakerül fémcsiszoló részlegünkhöz, ahol a korábbi munkafolyamatoknál rárakódott szennyeződéseket kézzel aprólékosan lecsiszolják. Ebben az állapotában a lámpa fémrésze fényesen ragyog, mint az arany.
Ezután, egy felülettisztítást követően, egy több fázisú antikolási vagy nikkelezési vegyi eljáráson esnek keresztül a lámpa különálló részei. Ezt követően, a felület végleges színét ismét a fémcsiszolók végzik el, akik továbbítják az összeszerelő részleg felé a félkész termékeket. Összeszerelés előtt elektromos szerelvényekkel, porcelán foglalatokkal, duplán szigetelt vezetékekkel, és szabványos érintésvédelmi földeléssel látják el a lámpákat. Miután összeszerelték a világítótesteket, minden darabot érintésvédelmi vizsgálatnak vetnek alá, és végül a minőségellenőrzést követően csomagolják be az Ön lámpáját.

Nyersanyag:

A mai anyagias világunkban a legtöbb gyártó cég igyekszik bekerülési költségeit csökkenteni. Ez legtöbbször a felhasznált anyagok és a termékek minőségének rovására történik. A lámpakészítésnél ilyenkor mondhatjuk, hogy ugyan a lámpa rézszínű, de csak rezezett, mert az alapanyaga vas vagy alumínium. Mi nem engedünk a minőségből, minden esetben 100 % réz alapanyagból készítjük termékeinket.
Hogyan tudjuk ezt ellenőrizni? Ha a világítótest nem látható részén például a bura tartó belsejében megkarcoljuk a felületet egy éles tárggyal, és a karcolás nyoma nem fényes aranyszínű, úgy biztosan nem rézből készült az Ön által vásárolt lámpa.

Fémnyomás:

Természetesen ez a munkafolyamat is kézzel készül, amely nem tévesztendő össze a tömeggyártásban készülőkkel, melyeket nagynyomású présgéppel készítenek. A kézzel történő fémnyomásnál az ívek és hajlatok aprólékosabbak és szebbek ellenben a présgéppel
készültekkel.

Öntés és megmunkálás:

Öntés és öntés között is van különbség, de a lényegi különbség a nyers öntvények megmunkálásában van. A legtöbb gyártónál a nyers öntvényt egy sorjázó gépbe teszik, majd néhány óra működés után a gép által lesorjázott darabot immár késztermékként beépítik a lámpába.
Nálunk viszont, a nyers öntvények mire félkész állapotba kerülnek, 5 munkafolyamaton mennek keresztül, melyeket szakavatott kezek végeznek el.

Villamosság, villanyszerelési anyagok:

Ismét fontos hangsúlyozni, hogy egy termék bekerülési költségeinek csökkentése érdekében a gyártó cégek a felhasznált anyagokon igyekeznek takarékoskodni, mint például a villanyszerelési anyagok, legyen szó a foglalatról, a vezetékről és egyéb kötőelemekről.
A foglalat: sokan találkoztak már olyan problémával, hogy az izzót hosszabb használat után a hagyományosan alkalmazott műanyag foglalatokból nem lehet kicsavarni, csak kitörni. Mi kizárólag porcelán foglalatokat használunk, ami természetesen költségesebb a műanyag foglalatnál, de azokkal az említett probléma nem fordulhat elő. A vezeték: mi duplán szigetelt vezetékeket használunk, ami egy esetleges külső sérülés esetén is tökéletes biztonságot nyújt. Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy más gyártók egyszer szigetelt vezetékeket használnak, az egyszerűség és költséghatékonyság miatt, ami viszont külső sérülés esetén zárlatot, vagy akár tüzet okozhat. A kötőelemek: az általánosan használt kötőelem, amelyekkel a vezetékeket kötik össze, egy végtelenül egyszerű pici műanyag, belsejében egy spirállal, melyeket egy könnyű mozdulattal rá lehet tekerni a vezetékekre, természetesen ugyanolyan könnyű mozdulattal le is jön róluk, ami zárlatot vagy tüzet okozhat. Mi ennél egy jóval drágább, de sokkal biztonságosabb kötőelemet használunk, amelynél az összekötött vezetékeket zárt részben biztonsági csavar rögzít, ami csak akkor enged a szorításból, ha a csavart kicsavarják.

Lámpaburák:

Lámpáinkhoz az üveget, mint minden más részét szintén kézzel aprólékosan csiszolják, ügyelve arra, hogy egyik csiszolás ne keresztezze a másikat. A legtöbb üvegcsiszolónál az nem minőségi hiba, ha 1-2 mm-rel egyik minta belelóg a másikba. Nálunk hiba! Valamint a csiszolást követően a csiszolt felületet fényesre polírozzuk, ami úgy csillog, mint egy kristálypohár, vagy akár egy ékszer. Ez sokszor más cégeknél kimarad, vagy csak elnagyoltan történik meg, melynek következtében az üveg csiszolása matt, fénytelen lesz.


Fény & Stílus