Lionelport a hasznos életmód tanácsadó

A világon létező táplálékok között a Spirulina kékeszöld alga rendelkezik a legmagasabb természetes fehérje tartalommal.

Míg a tojás 13%, a sertéshús 17%, a csirke és marhahús 21%, a sajt pedig 26% fehérjét tartalmaz, addig ugyanez az érték a Spirulina esetében 68%, ami ráadásul növényi eredetű fehérje és ezért jóval könnyebben emészthető! Az extra magas fehérje tartalmán túl jelentős mennyiségben található benne B12 vitamin, Bétakarotin /tízszer több, mint a sárgarépában/ ezenkívül ásványi anyagok, nyomelemek és telítetlen zsírsavak.

Mindezeknek köszönhetően a Spirulina nagymértékben serkenti a sejtépítést, fokozza a regenerálódást, javítja a bőr rugalmasságát, segíti a vérképzést, lassítja az érelmeszesedést és erősíti az immunrendszert. Magas rost tartalma révén javítja az anyagcserét. Mivel a Spirulina bázikus hatású, így csökkenteni képes a szervezet esetleges savasságát, ami betegségek fellépésekor jellemző. Rendkívül magas tápanyagtertalma miatt kiválón alkalmazható fogyókúra vagy salaktalanítás idején. Ha a Spirulinát étkezés előtt félórával fogyasztjuk, a magas fehérjetartalom miatt jóllakozottságérzet alakul ki,ami segít csökkenteni a napi felesleges kalória bevitelt.

Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek: a tengeri sónak, az iszapnak és az algáknak köszönhette. Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hossú élet rekorderei is. Földünkön ma 25 ezernél is több algafajta él: sós vízben fordulnak elő, vagy édesvíziek, más fajták a talajban, a növényeken vagy a sziklákon honosak. A több méter hosszú, tengerekben élő makro algáktól a csak mikroszkóppal látható egysejtűekig terjed a fajta gazdagsága. Ilyen mikro alga a Földünk legősibb élőlényei közé tartozó, spirál formájú kékes-zöld színű Spirulina Platensis is.
Lionelport a hasznos életmód tanácsadó