Kubikos Vendégházak

Dél-alföld szívében, Csongrád ősi magjában, a skanzen-jellegű belsővárosban 12 hagyományos építésű vendégház várja Önt és családját, baráti társaságát, hogy a mindennapi rohanásból kiszakadva egy nyugodtabb ritmusban pihenje ki fáradalmait. Csongrád és a Kubikos Vendégházak számos érdekes látnivalóval és megannyi lehetőséggel áll az Ön rendelkezésére.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minél inkább család- és bababarát lehetőségekkel tudjuk kielégíteni a gyermekekkel érkező vendégeink igényeit.

Hogy mit jelent számunkra a bababarát szálláshely fogalma?
Elsősorban azt, hogy a család minden tagja számára biztosítjuk a legjobb időtöltés lehetőségét. És hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Többek között azt, hogy a gyerekek nem fognak unatkozni a családi pihenés alatt.

Ha a változatosság kedvéért nem a konyhában, hanem a kertben kíván együtt főzőcskézni (vagy sütögetni) a család, akkor ebben is segítünk. Kérésre bográcsot és tűzifát vagy akár faszénparázsos kerti grillt viszünk, hogy egy jóhangulatú kertipartin együtt mulathasson a család.

Vendégházaink közös nevüket azokról a földmunkásokról kapták, akik kétkezi munkájukkal hozzájárultak – többek között – a Tisza szabályozásához, így az árvíz elleni védelemben kiemelt szerepet játszottak.

Írásos feljegyzések szerint a Csongrád belvárosi nádtetős házakban – halászokon és hajóácsokon túl – számos kubikos élt. Az ő munkájuk alapjain fekszik a várost ma is védő gátrendszer. A kubikosok munkájának állít emléket a Csongrád központjához közel lévő Kubikos-szobor, is amelyet Tóth Béla szobrászművész készített 1979-ben.
Kubikos Vendégházak