pirosmedicina

Rákos betegségek, rákos daganatok következtében veszti életét minden 3. ember a fejlett világban. A rák kezelése a korai felismerés révén sokkal eredményesebb lehet. A gyomorrák, a májrák, a tüdőrák, a vastagbél daganatok döntő többsége megelőzhető megfelelő szűrővizsgálatokkal. A rákos daganatok gyógyítása korunk egyik legfőbb orvosi kihívása. A rák gyógyításában segítségünkre lehetnek a természetes gyógymódok.
Mára már teljen világossá vált, hogy rosszindulatú daganat csak akkor keletkezhet, ha számos kritikus génhiba egyidejű megjelenése a sejtet rosszindulatúvá programozza.
Mivel fejlett világunkban a vezető halálokok a rákos betegségekből, rákos daganatokból erednek (pl. tüdőrák, májrák, vastagbélrák gyomorrák), ezért különösen fontos ez a téma.
Éveken át nem volt a kutatások előterében az a tény, amit mindig is tudtunk, hogy ritkán, de előfordul a rosszindulatú daganatsejtekben spontán visszafejlődés, vagy differenciálódás (sejt szintű gyógyulás). Pedig a megoldás kulcsa éppen itt van.
Az utóbbi tíz év kutatásai döntően erről szólnak: nem feltétlenül kell elpusztítani a rákos sejtet, hanem a beteg sejtet meg kell gyógyítani.
pirosmedicina