Megbízható gyógymódok hétköznapi betegségekre

Az ágyéktáji – a comb fölött, a nemi szervek, illetve a végbélnyílás környékén jelent­kező – viszketés elsősorban a férfiak körében gyakori. Amennyiben odafigyelünk a higiéniára, ez a panasz könnyedén kezelhető vény nélkül kapható gombaölő szerekkel, az irritációt csökkentő krémekkel, ülőfürdővel, borogatásokkal, valamint a legújabb, haté­kony lemosókkal. .

A szeméremtájéki bőrfelület kivörösödését és visz­ketését a Tinea cruris nevű gomba idézheti elő, de a lábgombásodást okozó Tinea pedis is átterjedhet az ágyékra. Kiválthatja to­vábbá élesztőgomba- vagy valamilyen bakteriális fer­tőzés, de egyszerű bőrirri­táció is: az ágyék meleg, nedves terület, ahol gyako­ri a dörzsölődés, így könnyen kialakulhatnak bőr­problémák.
Hasznos: Ha a végbélnyílás kör­nyékének viszketésekor vért vagy váladékot észle­lünk, illetve csomót tapin­tunk, azonnal forduljunk orvoshoz, mert ez súlyos betegség jele is lehet. Az almaecetet sokan haté­konynak tartják az ágyéki viszketés ellen. Az ecet savas kémhatású, a gombák pedig savas kör­nyezetben képtelenek szaporodni. Tiszta vattalab­dával naponta egyszer ken­jünk ecetet az érintett területre. Ezt a kezelést azonban csak sértetlen bőrön alkalmazzuk!
Megbízható gyógymódok hétköznapi betegségekre